Zadlužené Řecko vs. Evropská unie

S rostoucí degradací politické sféry všech evropských zemí roste diktatura Evropské unie, která se nebezpečně začíná blížit Hitlerovské rétorice a komunistickým manýrám, kdy je potírána kultura a suverenitu jednotlivých členských zemí včetně identity jejich obyvatel. Ne jinak je tomu i v případě zadluženého Řecka, které mělo tu smůlu, že kvůli zkorumpované a nekompetentní vládě přivedlo své obyvatele a zejména svoji zemi do dluhové pasti, která z Řeků udělá nevolníky Evropské unie, jež se projeví ve znárodnění firem a ztrátou ekonomické nezávislosti. Rovněž je zajímavé, že po řeckém státním aparátu ostatní členské země požadují to, co sami nejsou schopny ve svých zemích uplatnit, ať už se jedná o potírání korupce, zlepšení výběru daní, přísnější stíhání daňových úniků, boj s pašováním paliva či vytváření přebytku státního rozpočtu.

Tím se však v žádném případě nechci zastávat Řecka. Dluhy se mají platit, ať už se jedná o občana, korporaci či stát, nicméně se domnívám, že opakované rádoby záchranné balíčky uvrhují Řecko do ještě větší dluhové krize. Proto by Řecko mělo vyhlásit bankrot, jakkoliv by to bylo bolestné, vystoupit z EU, ale zejména opětovně zavést vlastní měnu, které se nemělo vzdát stejně jako ostatní členské země, jelikož pokud by si při vstupu do EU ponechalo drachmu, mohlo ji devalvovat, a tak svůj dluh snížit. To je však pro Evropskou unii nežádoucí, jelikož právě finanční nezávislost členských zemí, jejich suverenita jako taková, vlastní kultura a identita je hrozbou pro její existenci. Protože cílem EU, respektive jejích představitelů lačnících po moci jako Hitler v době nacistického Německa, je ovládnout evropský kontinent byrokratickou diktaturou, která bude dlouhodobě efektivní pouze tehdy, pokud bude založena na centrálním řízení a podřízenosti členských států.

Bohužel v dnešní době jdou této nacistické společnosti na ruku země, které by proti ní za jiných okolností brojily, místo toho však bojují proti vlastnímu lidu a vlastní zemi a mají tu drzost, že se nepovažují za vlastizrádce, Česko nevyjímaje. Za jak dlouho skončí Česká republika a další malé země jako Řecko? Za 10 let? Nebo díky štědré imigrační politice už za 2 roky?

 

 

 

Fastfin