ING Připojištění a Zdravometr

Již před nějakým časem mi na e-mail došla reklama od ING Životní pojišťovny na Zdravometr, který po vyplnění (s výjimkou 1. otázky odkliknutí) 14 otázek zhodnotí váš zdravotní stav.

Pokud nebudu brát v potaz dotaz na váhu, výšku, věkovou kategorii a pohlaví, domnívám se, že jsou otázky, respektive odpovědi poněkud zavádějící, jelikož odpověď „léčím se trvale s jednou nemocí“ může znamenat, že se léčíte například s astmatem, ale také léčbu štítné žlázy, kterou má v podstatě každý včetně mě, tudíž ji jako nemoc neberu. Je to prostě důsledek dnešní doby a životního stylu, takže jsem z mého pohledu zdravá.

Stejně tak je tomu i v případě dotazu na zdraví vašich rodičů a prarodičů. Samozřejmě, že jsou nemocní! Jsou už prostě staří a ke stáří nemoci patří. Takže to opět beru jako přirozený vývoj lidského života, tudíž jsou zdraví. Další je otázka týkající se únavy. Kdo pro Boha není v zimě unavený? Je zima, tma, hnusně, slunko na dovolené a energii, aby člověk pohledal! Takže samozřejmě unavená jsem.

Na druhou stranu jsou i otázky, které se zaměřují na váš zdravotní stav z dlouhodobého hlediska, jako je například „Jak jste na tom se sportem?“, „Pracujete 24/7 hodin denně nebo o sebe necháváte pečovat?“, „Jaká je kvalita Vašeho spánku?“ a „Jaký je Váš jídelníček?“, u něhož mi však chybí odpověď ve smyslu „jím pravidelně, ale méně než 4-5x denně“. Jsou prostě tací, kteří jí pouze 3x denně a pravidelně (ráno, odpoledne a večer), a tak je problém se do vybrané skupiny zařadit (necpu se večer ani neustále po celý den).

Ačkoliv jsem do Zdravometru vyplnila, že jsem mladá, štíhlá a zdravá stejně jako mojí předci (nemocí stáří nejsou „nemoci“, patří to prostě k životu), jím zdravě a pravidelně, dobře spím, nekouřím a nepiji, mám sice sedavé zaměstnání na všech frontách, ale pravidelně sportuji, jsem na tom sice docela dobře, ale stále mám ještě rezervy. Což o to, kdo ne? Nicméně oceňuji „návod“ na zlepšení zdravotního stavu, který je nevtíraví a nabízí i zajímavé mobilní aplikace, které ho sledují. Jako je například aplikace Sleepcycle, která monitoruje průběh Vašeho spánku, nebo Fitocracy, která je pro změnu zaměřena na zdravý životní styl, ať už se jedná o nutriční a fitness plán, cvičební sestavy nebo motivaci.
Nicméně nic není zadarmo, a tak nechybí také nabídka připojištění závažných onemocnění dospělých, které si můžete sjednat on-line na daném odkaze, protože, jak všichni víme, dlouhodobá nemoc dospělého ohrožuje finanční situaci rodiny, a tak není od věci se proti tomu pojistit.

 

 

 

Fastfin