Zpoplatnění platební karty mKonta

Pokud jste majitelem mKonta, tak již nějaký ten den víte, že od března nastává změna v sazebníku mBanky, která mimo jiné přináší zpoplatnění platební karty, která je v současné době zdarma.

Nevím, jak vás, ale mě tato změna celkem rozčílila. Chápu, že řada lidí platí kartou, kde se dá, tudíž 500,- Kč útrata pro ně nebude problém, nicméně stále ještě existují lidé (včetně mě), kteří ji používají především k výběru peněz z bankomatu. Hold, jsem konzervativní a ráda platím hotově. Je to rychlé, nehrozí ztráta karty a s tím spojené kolečko blokování karty a současně vyřízení nové, ale hlavně bez karty v kapse si hlídáte cenu nákupu a bezhlavě neutrácíte. Prostě máte své výdaje pod kontrolou. Tudíž chápete mé rozčílení, že bych měla měsíčně platit 29,- Kč v podstatě za blbost.

Vím, není to hodně, ale já prostě považuji platební kartu za součást běžného účtu, a tudíž nechápu její zpoplatnění. Běžný účet bez platební karty je vám přece k ničemu, takže proč si ho potom zřizovat? Takže už jen z principu plánuji přejít k jiné bance, zřejmě k Fio, která tyto nesmysly nevymýšlí (Taky máte pocit, že co novinka u mBank to krok zpět?). Což je další bod, který mě rozčiluje. Představa ztráty času v podobě přechodu z jedné banky do druhé, byrokracie při rušení 3 účtů a jejich zřizování jinde (nebudu mít přece každý produkt někde jinde) atd. je prostě k vzteku.

Nicméně možná to nebude tak hrozné. Na webových stránkách určených přímo k seznámení těchto změn jsem našla vzorového zákazníka, který odpovídá mému popisu, který by i po zavedení novinek neměl za kartu platit, přestože s ní nebude nakupovat. … Nevím, jak vy, ale jsem z toho trochu zmatená. Znamená to tedy, že když kartou vyberou z bankomatu, tak se to bere jako útrata? A musím vybrat za měsíc 3x jako pan Jaroslav? Jaký by tedy potom mělo smysl zpoplatnění karty?

 

 

 

Fastfin