Není pojištění jako pojištění

Není tomu tak dávno, kdy se v televizi objevila reklama na internetový portál ePojištění.cz, které nabízí vyhledání nejlevnějšího pojištění, zpravidla povinné a havarijní, a jeho on-line sjednání. Což o to, tuto službu nabízí řada portálů, a to již několik let, ale než přejdu k jádru pudla, nedokážu si odpustit lehké rýpnutí.

Nevím jak vy, ale já se po celou dobu, co reklama běží, a to i když ji vidím již po několikáté, nemůžu zbavit dojmu, že dáma prezentuje něco jiného. … Tak dobře. Erotické služby. Takže je zcela jasné, že se po celou dobu reklamy snažím myšlenky uspořádat – oči vidí pojištění vozu, ale mozek signalizuje erotické služby. No, v tomto směru bylo obsazení ženy do reklamy spíše chybou než přínosem. Nebo je chyba ve mně?

Co však chci říci je, že on-line kalkulačky jsou určitě super věc, ale je potřeba brát v úvahu, že nejnižší cena ještě neznamená, že se jedná o výhru. Ano, ušetříte. Ale za jakou cenu? Nízká cena značí, že v sobě nezahrnuje všechna rizika, proti kterým se lze pojistit, případně rizika, proti kterým se chcete pojistit. Je tedy nutné sledovat obsah pojištění, to znamená, co všechno pokryje.

Třeba u povinného ručení může být kamenem úrazu nízká hodnota pojistného plnění nebo neproplacení čelního skla po nehodě, jelikož ho vašeho pojištění nekryje. A co teprve pojištění proti škodě způsobené vandalem, který si krátil čas (a že jich v poslední době je)? Pokryje vám ji havarijní pojištění? Nicméně nejvíce pozornosti věnujte pojištění domácnosti, jelikož zde budou škody vyšší než u nabouraného vozu a nový domov si nevybudujete ze dne na den. Zde bych dokonce doporučovala sledovat ceny pojištění směrem od nejdražšího po nejlevnější, jelikož je jasné, že nejnižší cena nebude to pravé ořechové. Přece jenom
2 – 3 mil. Kč se nikomu z nás na běžném účtu neválí a co si budeme povídat, svět se zbláznil, o morálním úpadku společnosti nemluvě.

A propos. Také vás u on-line kalkulaček rozčiluje, že musíte vyplnit kontaktní údaje, i když si chcete pouze vypočítat cenu pojištění? To jako proč? Chci si pouze udělat průzkum, ne se nechat obtěžovat pojišťovákem!

 

 

 

Fastfin